Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Οι ξένοι επενδύτες χρειάζονται σταθερό περιβάλλον, να εφαρμόζονται τα μέτρα που έχουν ληφθεί και να αλλάξει το γραφειοκρατικό σύστημα, είπε στην Πρώτη Γραμμή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, ο Άρης Συγγρός, πρόεδρος του Invest in Greece
Όπως είπε όλα αυτά τα προσφέρει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης, που θα κατατεθεί σήμερα. 

Εκτίμησε ότι πλέον υπάρχουν χαραμάδες φωτός στις επενδύσεις, τονίζοντας ότι το περιβάλλον σήμερα δεν είναι το ίδιο με αυτό που ήταν πριν από μερικούς μήνες. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε, αλλά αντίθετα να εντείνουμε τις προσπάθειες. 

Ο κ. Συγγρός εξήγησε ότι μπήκαν σε προτεραιότητα οι οδικοί άξονες γιατί είναι συνυφασμένοι με χιλιάδες θέσεις, ενώ τόνισε ότι πρέπει να μπουν σε προτεραιότητα και τα ενεργειακά, γιατί θα ενισχύσουν και την γεωστρατηγική σημασία της χώρας. 

Τέλος, γνωστοποίησε ότι στα μέσα Μαρτίου θα υπάρχει αποστολή στην Κίνα για συζητήσεις.

Γ. Γραμματίδης: Εφικτή υπό προϋποθέσεις η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας 

Η ανάπτυξη και η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας είναι εφικτή υπό κάποιες προϋποθέσεις, δήλωσε στο ΣΚΑΪ 100,3, ο Γιάννος Γραμματίδης, πρόεδρος του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου. 

Όπως είπε δεν είναι δυνατόν το κράτος να συνεχίζει την επιθετική στάση κατά της επιχειρηματικότητας, αναφέροντας ως παράδειγμα την αύξηση του ΦΠΑ στα αναψυκτικά από το 13% στο 23%. 

Σημείωσε ακόμα πως δεν είναι δυνατόν την ώρα που θέλουμε να προσελκύσουμε επενδύσεις να κλείνουν στην Ελλάδα, εργοστάσια, όπως της Coca Cola, που είναι αναγνωρίσιμη διεθνώς. 

Ζήτησε να παραμείνουν στον χαμηλό συντελεστή τα τρόφιμα και στο 5% τα τουριστικά πακέτα, που είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας. 

Πρόσθεσε πως η Ελλάδα είναι μια χώρα απαγορευτική για επενδύσεις και μάλιστα σε ένα διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον. 








http://www.skai.gr/news/finance/article/196181/invest-in-greece-oi-ependuseis-hreiazodai-stathero-perivallon-/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου